Home Personeel Op deze manier word je weer productief

Op deze manier word je weer productief

Auteur

Datum

Categorie

We willen allemaal ons werk gedaan krijgen alleen soms lukt het je gewoon even niet productief te zijn. Waar je collega de ene klus na de ander lijkt af te werken ben jij al uren met dezelfde opdracht bezig. Je to-do lijst wordt maar niet kleiner en aan het eind van de dag ben je totaal niet tevreden met je werk.

Dit kan komen doordat je teveel taken op je lijst hebt gezet, maar het kan ook maar zo zijn dat je niet slim met je tijd om bent gegaan. Met de tips in dit artikel zorg ook jij ervoor dat je weer productief bezig kunt zijn tijdens je werk!

Houd een vaste routine aan

Wanneer dit mogelijk is doe je er goed aan de dagen op een vaste manier te beginnen. Door deze routine kom je namelijk sneller in je werkmodus terecht. Begin je dag iedere dag door bijvoorbeeld om zes uur op te staan, te douchen, aankleden, te ontbijten en je socials en de krant door te nemen. Daarna kun je gaan sporten of, wanneer je op tijd op het werk moet zijn, direct doorgaan naar je werk.

Werk je vanuit huis? Ook dan is het belangrijk een vaste routine aan te houden. Door elke dag op hetzelfde tijdstip op te staan en vervolgens te douchen en te ontbijten ben je al op de helft. Doe eventuele huishoudelijke taken voordat je begint met je werk en start elke dag op hetzelfde tijdstip met je werkzaamheden.

Productief zijn met belangrijk werk

Er zijn belangrijke taken en urgente taken te vinden. Het urgente werk is nodig om dingen niet erger te maken of juist te voorkomen, maar de belangrijke taken zorgen ervoor dat je bedrijf op de langere termijn kan innoveren. Richt je dus vooral op die belangrijke taken.

Een goed en productief voorbeeld is door aan het begin van het jaar te bepalen welke belangrijk taak er dit jaar nodig is voor je bedrijf. Vervolgens werk je hier iedere dag aan, bijvoorbeeld de eerst paar uur van je werkdag of juist halverwege je dag.

Schaf een goede kalender aan

Wat je ook zeker helpt bij productief aan de slag gaan, is het weggooien van al die to-do lijstjes. Vaak is het zo dat daar teveel taken op terechtkomen, dat er teveel briefjes zijn met losse taken of dat je ze kwijtraakt. Veel beter is het om een goede agenda of kalender aan te schaffen. Dit zorgt ervoor dat je te maken krijgt met de uren die in een dag zitten en daar dus in moet plannen, hierdoor kun je niet teveel taken op één dag inplannen en raak je het overzicht niet kwijt.

Werk in minuten in plaats van uren

De kans is groot dat jij je taken per uur inplant, terwijl dit helemaal niet nodig is. Vooral kleine taken hebben meestal geen uur nodig, en dus laat je een gedeelte van de tijd onbenut. Beter is het dus, om je taken in minuten op te schrijven. Dit kan bijvoorbeeld per kwartier maar als het voor jou fijner werkt ook per vijf minuten.

Werk productief zonder e-mail

Je e-mail regelmatig nakijken is natuurlijk belangrijk, zeker wanneer het meeste contact via de e-mail loopt. Maar het zorgt ook voor een hele grote afleiding. Wanneer je bezig bent met je taken is het dus het beste om je e-mail uit te zetten, zodat je niet telkens meldingen krijgt wanneer er een nieuwe e-mail binnenkomt. Spreek met jezelf af dat je bijvoorbeeld ieder halfuur je e-mail checkt en hem verder uit laat staan.

Zorg voor jezelf

Als je echt productief wilt zijn moet je ook werken aan je eigen lichaam. Zo is voldoende slaap heel erg belangrijk voor je, maar ook genoeg bewegen hoort hierbij. Zeker wanneer je tijdens het werk voornamelijk stil zit doe je er goed aan voldoende te blijven bewegen. Bijvoorbeeld door in de pauze een blokje om te lopen, of een par keer per week te gaan sporten.

Lees ook: Je eigen blog starten, hoe doe je dat?

Categorieën

Recente artikelen

Een factuur opstellen, wat moet er op staan?

Wanneer je dienst geleverd hebt moet je uiteraard ook een factuur sturen, anders kun je ook niet betaald krijgen. Maar hoe ziet een goede...

Zorgen voor een betere vindbaarheid als ondernemer

Wanneer je als ondernemer werkt is het heel belangrijk dat je goed gevonden wordt. Dit zorgt er namelijk voor dat je ook meer potentiële...

De KOR, wel of niet meedoen?

Vanaf vorig jaar januari is de kleineondernemersregeling in de btw-regelgeving veranderd. Was dit eerder een belastingvermindering, nu is het een btw-vrijstelling. Voor de ene...

De beste SEO tools en extensies

Wanneer jij je dagelijks bezighoudt met het optimaliseren van websites en het schrijven van content, is de SEO heel erg belangrijk. Maar hier gaat...

De veranda opknappen bij jouw kantoor?

Nu het weer beter wordt gaat men ook weer in de tuin aan de slag. Grote kans dus, dat jij ook graag de tuin...

Opmerkelijke beroepen in de wereld

De meeste mensen hebben een fulltime baan van 9:00 uur tot 17:00 of in ploegendiensten. Grote kans dus, dat jij dat ook hebt. Maar...