Home Personeel Opmerkelijke beroepen in de wereld

Opmerkelijke beroepen in de wereld

Auteur

Datum

Categorie

De meeste mensen hebben een fulltime baan van 9:00 uur tot 17:00 of in ploegendiensten. Grote kans dus, dat jij dat ook hebt. Maar wist je dat er over de hele wereld ook mensen te vinden zijn die echt opmerkelijke beroepen hebben? In dit artikel laten wij je er een aantal zien.

Dieren beroepen: Panda Nanny

Er zijn mensen die werken als nanny voor een panda. Bij het China Giant Panda Protection and Research Center in Ya’an, om precies te zijn. Je werkzaamheden zijn vooral knuffelen en spelen met de panda maar je moet hem ook voeren. Als de panda zich geliefd voelt, weet jij dat jij je werk goed doet. Gemiddeld verdient een panda-nanny zo’n €29.000 per jaar en heb je de beschikking over een SUV.

IJsberg jager

Wanneer je dit soort beroepen beoefent, mag je jezelf een ijsberg jager noemen omdat dit in feite letterlijk is wat je doet. Een ijsberg jager struint namelijk de zeeën af om ijsbergen op te zoeken die van de poolkappen zijn afgebroken. Deze stukken ijs worden door opgevist en verkocht aan verschillende partijen. Een flesje van 33cl met het meest pure drinkwater ter wereld kan namelijk al snel 15 euro opleveren.

Meubeltester

Grote kans dat je hier al eens van gehoord hebt. Een meubilair tester test letterlijk verschillende stoelen en banken om te zien of deze lekker zitten of niet. een robot of computer kan dit niet voor je doen, zij kunnen niet voelen of een bepaald meubelstuk lekker zit of niet en kunnen daarnaast ook geen feedback geven. Dit doe jij dus. Stoelen, krukjes, banken en tafels komen allemaal voorbij en wachten op jouw ongezouten mening. Gemiddeld verdien je als tester €30.000 per jaar.

Dieren beroepen: voeding proever

Ook dierenvoeding moet getest worden voordat dit in verschillende winkels verkocht wordt alleen, dieren kunnen jou niet van feedback voorzien. Ook hier zijn dus mensen voor nodig. Je moet het dus niet erg vinden verschillende brokken of stukjes vlees in je mond te stoppen zodat je een goede feedback kan geven op de smaak en de structuur. Het voer hoeft overigens niet doorgeslikt te worden en je verdient er een aardig goed salaris mee. Gemiddeld zit je met deze baan op de €38.000 per jaar.

Dieren beroepen: Slangenmelker

Dit beroep is zeker niet zonder risico, je moet hierbij namelijk de slangen melken zodat het gif dat de slang bij zich draagt, eruit komt. Dit gif moet vervolgens in potten worden gedaan. Het gif wordt gebruikt om een antigif serum mee te maken.

Professioneel rouwer

In Zuidoost-Azië is het heel normaal dat een begrafenis meestal erg druk is, dit is voor hen een teken van respect voor de overledene. Nu kan het zo zijn dat de persoon die overleden is, niet heel veel contact meer had met andere mensen of familieleden. In dat geval kun je een professioneel rouwer inhuren. Dit houdt in dat je wordt betaald om de begrafenis bij te wonen, maar daarnaast ook nog eens erg luid te huilen.

Verf toezichthouder

In Engeland kun je ervoor betaald worden om te kijken naar verf dat aan het opdrogen is. Het is hierbij de bedoeling dat je precies bijhoudt hoe lang het duurt voordat de verf opgedroogd is en de eventuele veranderingen in de textuur bijhoudt.

Duikende pizzabezorger

In Florida bestaat een onderwaterhotel. Dit is op zich al heel uniek te noemen natuurlijk, maar wanneer je daar pizza wilt bestellen moet dit dus ook onderwater bezorgd worden. Dit wordt gedaan door een duikende pizzabezorger. Wel wordt de pizza eerst goed beschermd in een waterdichte verpakking, anders heb je vervolgens niks meer aan je pizza.

Professioneel slaper

In Finland is een hotel waar ze iemand hebben aangenomen speciaal om de verschillende bedden te testen. Dit is dus letterlijk slapend je geld verdienen, want het enige wat je doet is slapen in verschillende, comfortabele bedden en hier je mening over geven.

Professioneel knuffelaar

Voel jij je vaak eenzaam en heb je regelmatig behoefte aan een goede, stevige knuffel? In Japan kun je aan het werk gaan als professioneel knuffelaar. Zodra iemand zich eenzaam of verdrietig voelt en behoefte heeft aan een knuffel, word je opgebeld om hem/haar te knuffelen. Het is zelfs mogelijk dat je naast die persoon gaat slapen.

Lees ook: Tips voor het vinden van een baan

Categorieën

Recente artikelen

Een factuur opstellen, wat moet er op staan?

Wanneer je dienst geleverd hebt moet je uiteraard ook een factuur sturen, anders kun je ook niet betaald krijgen. Maar hoe ziet een goede...

Zorgen voor een betere vindbaarheid als ondernemer

Wanneer je als ondernemer werkt is het heel belangrijk dat je goed gevonden wordt. Dit zorgt er namelijk voor dat je ook meer potentiële...

De KOR, wel of niet meedoen?

Vanaf vorig jaar januari is de kleineondernemersregeling in de btw-regelgeving veranderd. Was dit eerder een belastingvermindering, nu is het een btw-vrijstelling. Voor de ene...

De beste SEO tools en extensies

Wanneer jij je dagelijks bezighoudt met het optimaliseren van websites en het schrijven van content, is de SEO heel erg belangrijk. Maar hier gaat...

De veranda opknappen bij jouw kantoor?

Nu het weer beter wordt gaat men ook weer in de tuin aan de slag. Grote kans dus, dat jij ook graag de tuin...

Opmerkelijke beroepen in de wereld

De meeste mensen hebben een fulltime baan van 9:00 uur tot 17:00 of in ploegendiensten. Grote kans dus, dat jij dat ook hebt. Maar...